Ana içeriğe atla

SUBÜ ve Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında ‘Lisansüstü Eğitim-Öğretim İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokolle, SUBÜ’nün iki tezli yüksek lisans programının dersleri ve tez görüşmeleri organize sanayi bölgesi tarafından üniversiteye tahsis edilen binada gerçekleştirilecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (SOSB) arasında ‘Lisansüstü Eğitim-Öğretim İş Birliği Protokolü’ imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve aynı zamanda SOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe tarafından imzalanan protokolle Türkiye’de bir ilk hayata geçirilecek. SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün Uluslararası İşletme Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik tezli yüksek lisans programlarının dersleri ve tez görüşmeleri SOSB yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Protokol ile üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, SOSB’ne bağlı işletmelerde çalışanların lisansüstü eğitimlerini yapmalarının sağlanması, üretilecek tezlerin SOSB’ne bağlı işletmelerin iş süreçlerinin iyileştirilmesine ve sorunların çözülmesine katkı sağlanması hedefleniyor. SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Lokali’nde gerçekleştirilen programda SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Sinan Esen, Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri, SOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haşim Yücel ile SOSB Bölge Müdürü Ahmet Çubuk da yer aldı.

Güzel işler yapmaya talibiz
+1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında özellikle Ar-Ge kısımlarında çalışan öğrencilerin iki ders almış kabul edildiğini belirten Rektör Sarıbıyık, “Üniversite olarak her daim iş dünyası ile birlikte hareket etmeye açık bir üniversiteyiz. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülleri’nden birisi olan Topluma Hizmet Ödülü’nü bir Ar-Ge çalışmamızla almıştık. İş dünyasının çok sayıdaki temsilcisi sınıflarımıza gelerek alanla ilgili derslerde öğrencilerimizle buluşuyor. Böylelikle öğrencilerimiz iş dünyasını tanıyorlar. 16 haftalık tam zamanlı stajları adaptasyonu daha da güçlendiriyor. Yapılan araştırmalarda işveren tercihinde ön sıralarda yer alıyoruz. Hem Ar-Ge hem de insan yetiştirme anlamında güzel işler yapmaya her zaman talibiz. Sizlerle birlikte de çok güzel işler yapacağımıza gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

Hocalarımız sahada
Bir meslek sahibi olmanın önemine dikkat çeken Rektör Sarıbıyık, “Sanayinin içerisine okul açma konusunun üzerinde YÖK de özellikle duruyor. Bakanlık ise sanayi içerisinde açılan okullara öğrenci başına destek veriyor. Biz de OSB içerisinde okul yapmakla ilgili ciddi anlamda uğraşıyoruz. En çok şikâyet edilen konulardan birisi raflarda tozlanan tezler. Bunu yok etmek istiyoruz. Tezler bir işe yarayacak nitelikte olmalı. Bir diğer şikâyet edilen konu da hocaların sahaya gitmemesiydi. Bizim sistemimiz hocalarımızı sahaya gitmeye mecbur kılıyor. Bu ise iş dünyasını yakından gözlemleyebilmelerine ve ders içeriklerini sahanın gerçeklerine göre güncelleyebilmelerine olanak sağlıyor.”

SUBÜ 1-0 önde
Üniversite-sanayi iş birliğinin her zaman çok konuşulan bir şey olduğunu söyleyen TİM Başkan Vekili ve SOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gültepe, “Ancak uygulamaya gelince bu bir türlü hayata geçirilemiyor. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bu anlamda konseptiyle zaten 1-0 öne geçiyor. 2 sene önce biz de çok güzel bir uygulama başlatarak tekstil eğitimi veren üniversitelerde doluluk oranlarının artmasını ve taban puanlarının yükselmesini sağladık. Biz öncelikle gençlerimizi sahiplendik. Bir burs ortaya koyduk. YÖK ile çalıştık. Belirli parametreler oluşturarak ödüller de koyduk. Çok büyük bir talep geldi. Akademisyenlerle yaptığımız görüşmelerde 4. sınıfların mutlak suretle işletmelerde olmaları gerektiğini söyledik. Hocalarımız bu olaya sıcak bakmadı. Biz iş garantisi de vererek bunu gerçekleştirdik. SUBÜ bunu zaten kuruluşundan beri tüm bölüm ve programlarında uyguluyor. İnşallah yüksek lisans çalışmalarıyla birlikte yeni bilgilerin, yeni farklı fikirlerin ve tecrübelerin bir araya geldiği ortak akıllar oluşur. Güzel projeler ortaya çıkar. Türkiye’nin bunlara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Galeri