Ana içeriğe atla

28 Aralık 2023 tarihinde Uygulamalı bilimler fakültesinde gerçekleştirilen Kariyer Zirvesi’nde öğrenciler ve öğrenciler bir araya geldi. Kariyer zirvesinin ana teması iş dünyası mezun öğrencilerden ne bekliyor şeklinde oldu.

Zirvede UBF Dekanı Prof. Dr. Sinan ESEN’in açılış konuşmasının ardından ilk oturum olan “İş Dünyası Mezun Öğrencilerden ne bekliyor” oturumuna geçilmiştir. Bu oturumda; SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Turgay ÇELİK, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filiz FİDANOĞLU, MOBSİAD Başkanı Güray ÇALIŞKAN ve SAMİB Kurucu Başkanı Metin KAR mezun olacak öğrencilere iş dünyasının çalışanlardan beklentilerini aktarmıştır.

Zirvenin İkinci oturumunda; UBF’de okutulan derslerden birisi olan Dış Pazar Araştırması dersi kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu Pazar araştırması ödevlerinin sunumu yapılmıştır. Bu sunumlarda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu ürünlerin Pazar araştırmalarının UBF öğrencileri tarafından yapılması için örnek oluşturması hedeflenmiştir.

Zirvenin 3. Oturumunda SATSO Genel Sekreter Şevket KIRICI tarafından SATSO tarafından geliştirilen Kariyer Modülünün tanıtımı yapılmıştır.

Zirvenin 4. ve son oturumda ise PİKDER Genel Sekreteri Nurbanu BEKTAŞ tarafından PİKDER’in tanıtımı yapılmış ve PİKDER Yönetim Kurulu üyesi Mert ÖKÇÜN tarafından Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri semineri gerçekleştirilmiştir.